ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ
Υλικά
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 ποτήρια σιμιγδάλι (1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό και 1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό)
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
2 ξυλάκια κανέλα ή μερικές φέτες πορτοκαλιού ή λεμονιού
Αμύγδαλα καθαρισμένα, σταφίδες ή οποιαδήποτε άλλα αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς θέλουμε.
Κανέλα ή ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Δεν σταμάταμε να ανακατεύουμε γιατί ο χαλβάς θα καεί.
Οταν το μείγμα πάρει το χρώμα που επιθυμούμε το τραβάμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς ή ότι αλλο υλικο έχουμε επιλέξει.
Παράλληλα, έχουμε βράσει για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά τη ζάχαρη, το νερό και τις κανέλες ή τις φέτες πορτοκαλιού ή λεμονιού ανάλογα με το άρωμα που θέλουμε να δώσουμε. Δεν θέλουμε να φτιάξουμε σιρόπι αλλά να λιώσει η ζάχαρη.
Καθώς έχουμε τραβήξει από τη φωτιά το μείγμα σιμιγδαλιού-λαδιού προσθέτουμε το σιρόπι που μόλις έχουμε φτιάξει (καυτό).
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξαναβάζουμε πάλι επάνω την κατσαρόλα. Ανακατεύουμε για 2 με 3 λεπτά ακόμη μέχρι να αρχίσει να σφίγγει ο χαλβάς.
Αφαιρούμε τα ξύλα κανέλας και τον αδειάζουμε στην κλασική φόρμα του κέικ ή σε οποιαδήποτε φόρμα θέλετε.
Αφήνουμε να σταθεί για περίπου 20 λεπτά, ώστε να ξεφορμαριστεί χωρίς πρόβλημα. Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με κανέλα ή ζάχαρη άχνη.
Καλή Απόλαυση!!!!
0 σχόλια