Καλοκαιρινός ουζομεζές: Χταπόδι Ξυδάτο
Αχτύπητη καλοκαιρινή γεύση ειδικά αν το συνοδέψεις με ουζάκι ή τσίπουρο!
Το χταπόδι ξυδάτο είναι μια πανεύκολη συνταγή! Αρκεί να ακολουθήσετε τη σωστή μεθοδολογία και θα δημιουργήσετε άμεσα ένα πραγματικά νόστιμο και καλοκαιρινό μεζέ.
Υλικά:
1 μεγάλο χταπόδι
1 ποτήρι ξύδι κρασιού καλής ποιότητας
Λάδι
Νερό
1-2 φύλλα δάφνης
5-6 μπαχάρια
ελαιόλαδο, ρίγανη και κάπαρι για το σερβίρισμα
Διαδικασία:
Καθαρίζουμε καλά το χταπόδι δηλαδή βγάζουμε το δόντι και τα μάτια. Στην συνέχεια το πλένουμε και το τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το ξύδι, τα μπαχάρια, τα φύλλα δάφνης και το βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία με κλειστό καπάκι για 45′ περίπου ή αν χρειαστεί λίγο παραπάνω, εως ότου είναι μαλακό και να τσιμπιέται άνετα με το πιρούνι.
Μόλις το χταπόδι είναι έτοιμο, το βγάζουμε από την κατσαρόλα, το αφήνουμε να κρυώσει κι έπειτα το κόβουμε σε κομμάτια μεγέθους μικρής μπουκιάς.
Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο, ρίγανη, λίγη κάπαρι και φυσικά συνοδεύτετε με ουζάκι!
Ανακαλύψτε προσφορές σε εξαιρετικά ουζα που θα συνοδεψουν το μεζέ σας!
Μπορούμε να διατηρήσουμε το χταπόδι που θα περισσέψει στο ψυγείο, βάζοντάς το σε γυάλινο δοχείο που κλείνει καλά, προσθέτοντας λάδι και ξύδι σε ίσες αναλογίες που να το σκεπάζουν.
Καλή απόλαυση!